2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem 2. Ortak Sınav Takvimi

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı 1. Dönem 2.sınav takvimi yayımlanmıştır.

Tüm Öğrencilerimize başarılar dileriz.

14.12.2023 2611

• Sınav Takvimi MEB tarafından *Türkiye genelinde* ortak uygulanacak şekilde planlanmıştır.

• 9. Sınıf 1. Dönem 2. Ortak Sınav Takviminde *Türk Dili ve Edebiyatı ile Matematik* dersi sınavları 27 Aralık Çarşamba Günü *Türkiye Geneli* ortak olarak gerçekleştirilecektir.

• Bu yılk ilk defa Türk Dili ve Edebiyatı derslerinde de uygulama sınavı yapılacaktır.

• Ülke ya da il/ilçe genelinde yapılacak ortak yazılı sınavlar hariç, okullarda yapılan tüm sınavlar yazılı yoklama şeklinde yapılacaktır.

• Türk Dili ve Edebiyatı, İngilizce ve Almanca uygulama sınavları yazılı sınav sonrasında sınav günü duyrulmak üzere ders ve öğretmen durumu gözetilerek her derste bir sınıf düzeyinde olacak şekilde planlanacaktır. (Örn: 5. Ders saati tüm 10. sınıflar)

• Sınava mazeretsiz katılmayan öğrenciler, sınava girmemiş kabul edilirler.

• Telafi sınavları ortalama yükseltme sınav değil, geçerli mazareti olup sınava giremeyenler için yapılan sınavlardır.

• Sınavlar kelebek sistemi ile yapılacak olup sınav sabahı sınav salon ve sıra bilgileri paylaşılacaktır.

• Sınav bitiminde normal ders programı devam edecektir.

• Uygulama sınavları ve takvimde olmayan sınavlar (Beden Eğitimi, Görsel Sanatlar) dersleri  ile ilgili ders öğretmenlerimiz gerekli bilgilendirmeyi yapacaktır.

• Öğrencilerimiz, kalem ve silgi gibi sınav gereçlerinin yanında su gibi ihtiyaç malzemeleri ile kolonya, mendil, dezenfektan  gibi temizlik gereçlerini bulundurabilirler.

• Öğrencilerin cep telefonlarını ve yukarıdaki belirtilenler dışındaki bütün malzemelerini sınav salonunda bulundurdukları süre boyunca çantasında ya da öğretmen masası üzerinde bulundurmaları gerekmektedir. Aksi durumda sınav kuralı ihlal edilmiş sayılır.

• Sınavı bitiren öğrencilerimiz salondan çıkarılmayacaktır.

1.DÖNEM 2.SINAV TAKVİMİ

14-12-20239. Sınıf Soru Kazanım Dağılım Tabloları ve Senaryoları İçin TIKLAYINIZ

10. Sınıf Soru Kazanım Dağılım Tabloları ve Senaryoları İçin TIKLAYINIZ

11. Sınıf Soru Kazanım Dağılım Tabloları ve Senaryoları İçin TIKLAYINIZ