LGS ADAYLARINA

13.02.2020 1346

LGS ADAYLARINA

Okulumuzu tercih etmeyi düşünen siz kıymetli DVTFL ailesi adayları rehberlik servisi olarak;

Öğrencilerimize bilişsel, duyuşsal ve davranışsal  alanlarına yönelik çeşitli kişisel  problemlerini önlemeye yönelik çalışmalar gerçekleştirmek

Benlik algısı ve akademik algısının farkındalığına yönelik uygulamalar yapmak

Kendini ifade edebilme ve sorun çözme becerilerini geliştirmek

Akademik kariyerine yön verecek bilgi birikimini sağlamak

Kendini ifade edebilme,  etkin dinleme ve karşısındakini anlama(empati) gibi sosyal becerilere yönelik çalışmalar gerçekleştirmek

Yetenek, ilgi ve yönelimleri ile ilgili farkındalık düzeyini geliştirmek

Öğrencilerimizi ilgi ve yetenekleri doğrultusunda çeşitli kulüp etkinliklerine yönlendirmek

Öğrencilerimizin akademik başarı kapasitesiyle doğru orantılı başarı göstermesini sağlamak

Öğrencilerimizin akademik başarısına olumsuz yönde etki edecek etmenleri azaltmak

Kendi kapasitesi ve olanakları çerçevesinde karar verme becerilerini geliştirmek için çalışmalar yürütüyoruz.

Yeni başlayan öğrencilere yönelik tanıtım ve uyum (oryantasyon) çalışmaları yapıyoruz.

Mesleki rehberlik kapsamında üniversite gezileri düzenliyoruz.

Amacımız

Öğrenci yaşamında bilgi ve başarının yanı sıra düşünce ve davranış hazırlığının da önemli bir etken olduğundan hareketle yola çıkan Rehberlik Servisimiz, Öğrencilerimizin gelişim süreci içinde karşılaştıkları güçlükleri problem haline dönüşmeden çözmelerine yardımcı olmak, kendini tanıyan, uyum ve iletişim becerisine sahip, çevresine duyarlı, mutlu, sağlıklı, yaratıcı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmak temel amacını gütmektedir.

İlkelerimiz

Bu amaçla Dr.Vasıf Topçu Fen lisesi rehberlik servisi  Gizlilik, Gönüllülük, Süreklilik, Kişi haklarına saygı, Güven, Bireyin değerliliği, Bireyin özerkliği, İş birliği ilkeleri ile çalışmalarını yürütmektedir.

EĞER;

Kendimi yalnız hissediyorum,

Zamanımı daha iyi kullanmak istiyorum

Çalıştığım halde başarılı olamıyorum,